Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 28 augustus 2009

D66 vindt onderzoek Dijklanden en Stadsbroek weggegooid geld

Het college stelt de raad voor om onderzoek te doen naar bebouwingsmogelijkheden Stadbroek en Dijklanden. D66 Zwolle is van mening dat dit onderzoek op dit moment niet nodig is. Huidige plannen zijn ruim voldoende om aan de marktvraag te voldoen. Aanstaande maandag zal D66 tijdens de raadsvergadering dan ook pleiten om het besluit tot voorgestelde onderzoeken tot 2015 uit te stellen.

Het huidige structuurplan is opgezet op basis van toenmalige bekend zijn de gegevens in 2004. Maar door marktomstandigheden is de woningsituatie flink gewijzigd. Volgens de demografische ontwikkelingen zijn er tot en met 2020 circa 10.000 woningen nodig. Deze zijn te realiseren binnen de plannen die momenteel gereed of in uitvoering zijn.

Naast de autonome groei is er ruimte voor opvang van de marktvraag in bijvoorbeeld binnenstedelijke ontwikkelingen. D66 vindt onderzoek naar bebouwingsmogelijkheid Dijklanden en Stadsbroek dus nu niet nodig. Het is weggegooid geld en pas in 2015 wordt het misschien relevant. Pas dan wil D66 bekijken of het gewenst en noodzakelijk is om onderzoek te doen.