Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 januari 2010

D66 wil consequent parkeerbeleid

 

 

Naar aanleiding van schriftelijke vragen die D66 in december 2009 stelde over parkeeroverlast in de Wipstrik en Schelle wil het college het huidig parkeerbeleid evalueren. Zij zal dit binnenkort voorstellen aan de raad.

In de voorgestelde evaluatie zal onder andere aandacht worden besteed aan de parkeerproblematiek langs de randen van het gereguleerde gebied (betaald parkeren). B&W verwacht de resultaten rond 1 juni 2010.

D66 vindt, dat het huidige parkeerbeleid een lappendeken is, die de nodige parkeeroverlast voor bewoners van rand- en buitenwijken (met name de Wipstrik, Schelle, Dieze, Assendorp en Kamperpoort) veroorzaakt. Ook in de komende raadsperiode zal D66 werken aan een consistent en rechtvaardig parkeerbeleid. Eenduidigheid is daarbij het uitgangspunt.

Het voorstel "Parkeerbeleid Evaluatie en voorbereiding nieuw beleid" komt maandag 25 januari 2010 in de Raad.