Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 februari 2010

D66 Zwolle meeste oog voor vermindering regeldruk

Asviescollege Actal heeft onderzoek gedaan naar het verminderen van regeldruk in de verkiezingsprogramma's van de verschillende partijen. Uit dit onderzoek blijkt (pag. 78) dat D66 in Zwolle van alle partijen het beste 'scoort'.

 

Het is onbegrijpelijk dat lokale politieke partijen zo weinig oog hebben voor de regeldruk van burgers en bedrijven. In driekwart van de programma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen is de aandacht voor het voorkomen en verminderen van deze regeldruk onder de maat. In sommige verkiezingsprogramma’s staan beleidsvoornemens, die de regeldruk zelfs verzwaren. Dit blijkt uit onderzoek van het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal). Actal vindt dat na de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe collegeprogramma’s afspraken over de beperking van regeldruk moeten komen.

 

Het volledige onderzoek.