Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 maart 2010

Niet voor niks naar de stembus, D66 stelt vragen

Vervelend, als u bij de stembus komt om uw stem uit te brengen en het kan niet omdat uw legitimatiebewijs is verlopen. Met name onder ouderen zijn er stemmers die voor niks naar het stembureau zijn gegaan omdat zij niet over een geldig identiteitsbewijs beschikten. D66 vindt dat dit voorkomen kan worden, en stelt hierover vragen aan het college.

 

De gemeente Zwolle zou mensen bijvoorbeeld van te voren op de hoogte kunnen brengen over het feit dat hun legitimatiebewijs verloopt. Zo zijn er gemeenten geweest die burgers speciaal voor de verkiezingen een brief hebben gestuurd, wanneer die burgers een identiteitsbewijs bezitten dat op de dag van de verkiezingen is verlopen.  D66 wil graag weten of dat in Zwolle ook is gebeurd. En als dat niet het geval is, zullen wij de gemeente vragen dit voor de Tweede Kamerverkiezingen wel te doen.