Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 april 2010

D66 pleit voor meetbare doelstellingen in collegeakkoord

Vanavond, 19 april 2010, wordt het coalitieakkoord door de raad behandeld. Het akkoord geeft ons een blik in de toekomst tot 2030. Echter, waar Zwolle over vier jaar staat blijft onduidelijk. D66 zal daarom pleiten voor het opnemen van specifieke, meetbare en tijdgebonden doelstellingen en dient hiervoor een motie in.

Het huidige akkoord is een akkoord dat om ruimte vraagt. Een opdracht van de raad aan het nieuwe college om samen met de raad te bedenken welke bakens er verzet moeten worden en hoe ze verzet moeten worden. D66 waardeert dat, maar plaatst tegelijkertijd de aantekening dat er met zo‘n algemeen akkoord zonder prioriteiten, duidelijke keuzes en meetbare doelstellingen, weinig eer te behalen valt voor het college.

Niet alleen de controlerende en kaderstellende taak van de gemeenteraad is gebaat bij heldere ambities van het college. Ook het college zelf kan alleen op deze manier haar successen vieren.