Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 mei 2015

Een vrije verbinding in de Spoorzone

 

Fractie stelt vragen over OV-poortjes

In maart en april van dit jaar heeft de gemeenteraad met het aannemen van de motie ‘Zwolse aanpak NS toegangspoortjes’ en het amendement op het Kwaliteitsboek ‘OV poortjes in de Spoorzone’ een duidelijk signaal afgegeven: het plaatsen van poortjes in de Spoorzone heeft een groot negatief effect op de openbare toegankelijkheid van de reizigerstunnel en het belemmert in ernstige mate het openbaar karakter van de verbinding tussen het centrum en Hanzeland. Omdat de Nederlandse Spoorwegen in de landelijke media aangegeven heeft dat zij van plan is de OV poortjes versneld in te voeren, stellen we vragen. Wij willen er zeker van zijn dat de gemeente Zwolle in dialoog met de NS alle mogelijkheden gebruikt om de tunnel vrij toegankelijk te houden en wij denken dat er andere mogelijkheden zijn dan de plaatsing van poortjes om de veiligheid op het spoor te verbeteren.

Lees hier onze vragen >