Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 12 februari 2017

Topinstituut klimaatadaptatie naar Zwolle

Volgens onze fractie is Zwolle uitermate geschikt voor de vestiging van het nieuw op te richten kennisinstituut voor klimaatadaptatie. In Zwolle komen namelijk zowel de noodzaak (knooppunt van rivieren) als de daadkracht (trekker van City Deal) samen.

Vorige week kondige staatssecretaris Sharon Dijksma aan dat het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCEA) wordt opgestart. Dit kennisinstituut moet landen, organisaties en bedrijven adviseren en helpen bij het uitvoeren van het klimaatakkoord en het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het instituut zal naar verluidt in Nederland worden gevestigd, een besluit daarover moet voor het eind van het jaar zijn genomen.

Op 13 februari vragen wij het college om zich in te spannen dit instituut naar Zwolle te halen.

Lees hier de mondelinge vragen kennisinstituut klimaatadaptatie