Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 oktober 2017

D66 lid Maaike over Coming out Day

Ik vind ‘Coming out dag’ eerlijk gezegd een beetje een lastige dag. Het is dubbel. Door een ‘Coming out dag’ bevestigen we enerzijds het ‘anders zijn’ van LHBTI mensen, terwijl we juist willen bereiken dat een dergelijke dag niet meer nodig is. Ik ben al 36 jaar dezelfde Maaike en heb mij nooit anders gevoeld, ook niet na mijn coming out – die overigens nooit een coming out is geweest. Ik werd gewoon verliefd op een heel mooi mens, die toevallig ook een vrouw is. Ik wil mij ook niet anders hoeven voelen. Daarom is het voor mij heel belangrijk dat ik dezelfde rechten heb als elk ander mens. D66 heeft zich altijd hard gemaakt voor het homohuwelijk (2001) en de Wet lesbisch ouderschap (2014), waardoor ik samen met mijn vrouw en dochter een gewoon gezin kan zijn. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat D66 zich blijft inzetten voor gelijke behandeling en rechten van de LHBTI-gemeenschap en ben heel blij dat het Regenboogstembusakkoord uitgevoerd zal gaan worden deze kabinetsperiode.