Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 17 december 2017

Maak Zwolle aantrekkelijker voor historische schepen

Maandag 18 december dient Henk Schippers een motie in om Zwolle aantrekkelijker te maken als ligplaats voor historische schepen. “De aanwezigheid van historische schepen maakt het beeld van Zwolle aan het water echt mooier, en ik zie kansen om het voor deze schippers aantrekkelijker te maken om naar Zwolle te komen en gebruik te maken van onze haven,” aldus Henk. Het gaat hem uitdrukkelijk om de haven, want voor woonboten in de gracht is Zwolle al goed bezig.

Veel havens hebben speciale regelingen om historische schepen aan te trekken. Die regelingen zijn er omdat historische schepen in je stad een impuls geven aan de groen blauwe en historische aanblik van je stad en dus belangrijk zijn voor recreatie en toerisme.

Momenteel zijn de historische schepen wel als categorie in onze belastingverordening (die maandag voorligt ter besluitvorming) opgenomen, maar gelden dezelfde voorwaarden als voor andere boten. Wij willen het aanmeren in Zwolle voor deze schepen aantrekkelijker maken door een lager tarief voor ligplaatsen te vragen. En vragen het college ook Zwolle te laten toetreden tot de havens die inzetten op meer mooie vaartuigen en daarmee een nog mooier stadsgezicht.