Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 december 2017

D66 enthousiast over initiatief Goudsteeg21: dit versterkt kunstklimaat

Al bijna twee jaar werken verschillende vrijwilligers met ontzettend veel energie aan het behoud van het theatertje aan de Goudsteeg 21. Inmiddels is hun plan klaar en staat de gemeenteraad voor het besluit om te investeren in dit initiatief. Krijgt Zwolle een kleinschalig experimenteel podium voor muziek en andere kunstvormen of vinden we het risico toch te groot? D66 weet het wel: wij willen dit initiatief een kans geven.

“Met de steun aan dit initiatief krijgt Zwolle er een uniek podium bij, een plek waar muzikanten, theatermakers en andere performers die niet passen in de grotere podia kunnen repeteren en optreden,” aldus Mark Oldengarm. “Het is geweldig om te zien met hoeveel inzet en passie deze club mensen nu al succesvolle concerten van hoog niveau weten te realiseren. Met de zekerheid die we hen straks geven, verwachten we dat dit succes groter zal worden.”

Het initiatief vraagt een ton voor de verbouwing van het podium tot geluidsdichte zaal en een opstart exploitatiesubsidie van € 90.000. Daarnaast vragen zij de gemeente garant te staan voor de huur. Deze investering vinden wij verantwoord omdat we hiermee een kleine, goede concertzaal met ruimte voor experimentele programmering in de binnenstad krijgen dat een belangrijke culturele meerwaarde heeft. Daarnaast behouden we een bijzondere zaal en podium en versterkt dit initiatief het gevarieerde culturele profiel van Zwolle.

Samen met GroenLinks, PvdA en SP dienen we een motie in die de rest van de gemeenteraad oproept hier positief over te beslissen.