Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 april 2018

D66 Zwolle roept op tot deelname pilot aardgasonafhankelijk wonen

Afgelopen dinsdag, 3 april, is er door minister Ollongren een oproep gedaan aan gemeenten om zich te melden met plannen om bestaande wijken aardgasvrij te maken. De pilot is een belangrijke stap voor een actief klimaatbeleid waar gezien de verkiezingsuitslag veel steun voor lijkt te zijn. D66 Zwolle is voor deelname aan de pilot en vraagt het college van B & W gehoor te geven aan de oproep van de minister.

Raadslid David Hof geeft aan dat de aard van de klimaatproblematiek ook om een oplossing vraagt voor bestaande wijken om los te komen van de afhankelijkheid van aardgas. Er is volgens het raadslid een dubbele noodzaak tot het versneld aardgasvrij maken van woningen. ,,Enerzijds is het belangrijk om de CO2 uitstoot te reduceren, anderzijds is het belangrijk om de vraag naar aardgas te verminderen in aanloop naar het stoppen van de gaswinning in Groningen.”

D66 vindt dat Zwolle het voortouw moet nemen. ,,Het is belangrijk om te weten waar de kansen liggen en de kansen van dergelijke pilots optimaal te benutten om Zwolle verder te vergroenen. Zwolle is een toonaangevende stad en daarom moeten we niet afwachten, maar meedoen.’’

Klik hier om de vragen die gesteld zijn te lezen.