Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 augustus 2018

D66 Zwolle zet zich in voor snelle aanpak onveilige fietsstraten

In de Zwolse fietsstraten doen er zich nog altijd veel onveilige situaties voor. D66 Zwolle vindt dit onacceptabel. Raadslid Claudia van Bruggen: “Je veiligheid op de fiets mag niet in het geding komen door bijvoorbeeld te hard rijdende auto’s, verkeer dat op de weg aan het laden of lossen is of bijvoorbeeld een grote bus door de fietsstraat. Wanneer je een straat tot een fietsstraat maakt, moet je er ook voor zorgen dat fietsers daar zo veilig mogelijk zijn.”

In november 2017 heeft de gemeenteraad het college verzocht om te inventariseren waar en welke onveiligheid zich precies voordoet in de fietsstraten. Nadat de situatie in kaart gebracht was, zouden er ook oplossingen volgen. Er is helaas nog altijd sprake van onveiligheid in deze straten. D66 vraagt zich af wat er precies gedaan is om de veiligheid te verbeteren.  Samen met PvdA hebben wij nogmaals gevraagd aan het college om inzichtelijk te maken waar de gevaren zitten en ook met oplossingen te komen.

Over een aantal weken zijn de fietsstraten weer een stuk drukker wanneer scholieren en studenten weer naar school gaan. D66 hoopt dat er voor die tijd meer duidelijkheid is over de situatie in de fietsstraten. De vragen lees je hier.

 

Thema

Verkeer

D66 vindt dat de gemeente meer aandacht moet geven aan het faciliteren van keuzemogelijkheden en nieuwe systemen (bijvoorbeeld voor huur- auto/fiets en coöperatief bezit auto).

Lees meer