Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 oktober 2018

Realiseer helder overzicht alle ruimtelijke plannen voor Zwolse inwoners

Op maandag 29 oktober besluit de gemeenteraad over het Plan van Aanpak voor de Omgevingsvisie deel II. Wij vinden het belangrijk dat plannen die impact hebben op de omgeving – plannen van overheid, projectontwikkelaars, corporaties of inwoners –  makkelijk te vinden zijn. Ook vinden we dat elke Zwollenaar mee zou moeten kunnen denken, ideeën achter zou moeten kunnen laten en helder zou moeten kunnen zien in welke fase een plan zich bevindt en of je er nog invloed op kunt hebben. Samen met GroenLinks, de ChristenUnie, Swollwacht, PvdA en CDA dienen we daarom een motie in om dit te realiseren.

“Als je een overzicht wilt van de plannen en ideeën die er in onze stad spelen, dan is het nu niet eenvoudig dat te vinden. Daardoor is het voor inwoners niet altijd makkelijk om mee te kunnen denken en praten. Wij zien, naast een digitale vorm, ook graag een fysieke (mobiele) plek om dit inzicht wel te bieden. Zo kunnen mensen op elk moment hun ideeën kwijt, niet alleen op de per project georganiseerde participatieavonden.” aldus Sonja Paauw.

De motie >