Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 november 2018

Kinderen denken mee!

Vrijdag 9 november besluit de Zwolse gemeenteraad over de Begroting voor 2019. Een moment dat door onze fractie aangegrepen wordt om een Zwolse Kinderraad en kinderburgemeester voor te stellen. D66 vindt het belangrijk dat kinderen al jong in aanraking komen met (lokale) democratie. Een Kinderraad geeft hen niet alleen de gelegenheid om invloed te hebben op onderwerpen die kinderen aangaan, ook komen kinderen vaak met originele oplossingen waar volwassen bestuurders zelf niet op komen.

Verschillende gemeenten hebben al een Kinderraad en en ook op nationaal niveau bestaat er een Kinderraad. In de Kinderraad denken kinderen structureel mee over besluitvorming in hun gemeente. Samen met basisscholen willen we kijken of de Zwolse kinderen belangstelling hebben en plannen maken voor de installatie van een Zwolse Kinderraad. Vrijdag dient de fractie een motie met het voorstel in.