Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 november 2018

Vergroot de kansen voor jongeren op een goede start op de arbeidsmarkt

Er zijn nog steeds flink wat jongeren die geen goede start maken op de arbeidsmarkt. De groep bestaat uit heel verschillende jongeren: Jongeren die van Vso/Pro komen en niet direct een plek vinden, jongeren in de jeugdzorg, jongeren met een migratieachtergrond die geen plek krijgen, maar ook jongeren die even niet weten welke kant ze op moeten. In totaal waren er in 2017 84.000 jongeren die niet aan het werk waren of naar school gingen. In veel gemeenten is er niet altijd passend aanbod voor deze groep, terwijl als je jong bent een paar jaar op de bank zitten funest kan zijn voor je verdere carrière. We moeten deze jongeren zover krijgen dat ze naar de gemeente toe komen, en dat ze daar ook begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Reden voor onze fractie om vragen te stellen aan het college om te kijken hoe dit in Zwolle zit en wat we kunnen doen om de kansen voor jongeren op werk te vergroten.

De vragen >