Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 2 september 2019

Zorgen over ontwikkeling Broerenkwartier door sluiting Hudson’s Bay

Nu bekend is dat warenhuisketen Hudsons Bay zich op korte termijn uit Nederland terugtrekt, maakt de factie van D66 Zwolle zich zorgen over de consequenties voor de levendigheid van het Broerenkwartier. Leegstand van het relatief grote pand van Hudson’s Bay is niet wenselijk. Zeker niet gezien de leegstand die er in de rest van dat deel van de Zwolse binnenstad reeds is. D66 wil van het college weten in welke mate het vertrek van het warenhuis uit Zwolle gevolgen heeft voor de ambitieuze herontwikkelingsplannen van de gemeente in het Broerenkwartier.

Naast de impact van het verlies van veel banen, wat gevoeld wordt door iedereen die nu bij Hudson’s Bay werkt, is et vertrek van de Canadese winkel uit de Zwolse binnenstad ook een forse aderlating voor de aantrekkelijkheid van dat gedeelte van het stadshart, zo meent D66-raadslid David Hof. Volgens hem was de noodzaak om de bezem stevig door het Broerenkwartier te halen al groot gezien de leegstand, maar dreigt de situatie nog nijpender te worden als Hudson’s Bay ook verdwijnt. “We hebben als gemeente mooie plannen gezien voor dit gebied en dat is nodig ook, want het Broerenkwartier kent al langere tijd problemen. Ik hoop dat het vertrek van Hudson’s Bay de situatie niet verergert. Tegelijkertijd zie ik ook kansen voor de revitalisering van het gehele gebied als het voormalig V&D-pand ook betrokken kan worden in de plannen.”

D66 Zwolle heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en wil onder meer weten in welke mate het vertrek van Hudson’s Bay gevolgen heeft voor de revitaliseringsplannen voor het Broerenkwartier. Ook is D66 benieuwd of het college wellicht al heeft nagedacht over de toekomstige bestemming van het pand en of er een plan is om langdurige leegstand op die locaties te voorkomen.