Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 mei 2020

D66 vraagt naar vordering beleidsplan schulddienstverlening

D66 Zwolle stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het beleidsplan schulddienstverlening. Door de Coronamaatregelen is er een reële kans dat er een  toename zal zijn van het aantal (aanvragen voor) uitkeringen, en dat sommige inwoners door de huidige situatie schulden ontwikkelen. D66 vindt het daarom juist nu van belang dat de schulddienstverlening van de gemeente op orde is.

In de lange termijnplanning staat dat het beleidsplan schulddienstverlening vertraagd is. Dit plan zal na de zomer pas behandeld worden. “In de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening worden gemeenten verplicht eerder en actiever af te gaan op signalen van schulden. Dit moet grotere problemen voorkomen.  Dat wil je niet uitstellen tot na de zomer.” aldus burgerraaslid Marco van Driel. D66 wil daarom van het college weten of versnelling van het beleidsplan Schulddienstverlening mogelijk is.

Marco van Driel haalt aan dat het beleidsplan niet enkel gaat over ondersteuning van inwoners met schulden: “We willen voorkomen dat mensen terecht komen in armoede. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Preventie zou daarom juist  een belangrijk deel uit moeten maken van het plan”.

De vragen van Marco lees je hier.