Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 juni 2020

D66 op de bres voor kwaliteit lokale media

Gister sprak de gemeenteraad over de lokale medialicentie. D66 vindt het belangrijk dat de Zwolse lokale journalistiek van hoge kwaliteit is, en vraagt daarom het college van burgemeester en wethouders om een visie te vormen.

“We vinden dat Zwolle het verdient een lokale omroep te hebben die nieuws brengt, duiding geeft en programma’s maakt voor de verschillende doelgroepen in deze gemeente. Nu de gemeenteraad voor de keuze staat zich uit te spreken voor een publieke media-instelling, willen we nog eens benoemen dat wat ons betreft de gemeente die kwaliteit kan stimuleren” aldus raadslid Mark Oldengarm. D66 vraagt daarom om gezamenlijk met de omroep te bespreken wat we belangrijk vinden en (financieel) bij de te dragen, zodat deze doelen ook behaald kunnen worden.

De wethouder heeft aangegeven om met een visie te komen op de lokale media, en deze samen met de omroep en de stad te vormen.  D66 volgt de ontwikkelingen van de lokale media en de rol van de gemeente hierin, zodat Zwolle de komende vijf jaar een levendige, betrokken omroep heeft die door de kwaliteit van haar werk inwoners aan zich weet te binden.