Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 juni 2020

Sinterklaas in Zwolle zonder Zwarte Piet

Wat D66 betreft moet de gemeente Zwolle verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen racisme: Sinterklaas in Zwolle zonder Zwarte Piet.
De cultuurverandering ten aanzien van Zwarte Piet is al jaren gaande. De samenleving roert zich meer en meer om discriminatie en racisme tegen te gaan. Deze beweging, maar ook de vinger op die pijnlijke plek van institutioneel racisme doet ons eens te meer beseffen: Ook de gemeente Zwolle kan en moet verantwoordelijkheid nemen in bewustwording en bestrijding van racisme. En dus moet ze een halt toeroepen aan Zwarte Piet, die Nederlandse gewoonte die bij zovelen pijn en verdriet veroorzaakt en symbool is komen te staan voor, niet kwaad bedoelde, diepgewortelde racistische stereotypering. Wat D66 betreft is anno 2020 de tijd meer dan rijp voor een Zwolse Sinterklaasintocht zonder Zwarte Piet. We maken er weer een feest van voor iedereen.