Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 december 2020

Meer geld nodig voor gezonde en duurzame schoolgebouwen

In Zwolle zijn bijna 100 schoolgebouwen waarvan meer dan de helft ouder is dan 40 jaar. De gemeente betaalt nieuwbouw, het onderwijs is verantwoordelijk voor onderhoud en renovatie. Oude gebouwen kosten meer onderhoud. Als we willen dat alle scholen een goed binnenklimaat hebben (schone lucht) en duurzaam zijn, moeten we investeren. Het budget dat zowel gemeente als scholen ontvangen voor de gebouwen is ontoereikend. Wij vragen het Rijk om voldoende financiƫle middelen zodat alle kinderen in een gezond en duurzaam gebouw onderwijs kunnen krijgen.

Samen met de ChristenUnie dienen we maandag 14 december motie in die het college oproept voor voldoende financiƫle middelen te zorgen.

Thema

In Zwolle zijn volop kansen voor iedereen

Onderwijs is de sleutel tot succes en persoonlijke groei.

Lees meer