Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 31 juli 2021

Kandidaatstelling overige kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vanaf nu tot en met 10 september kunnen kandidaten zich aanmelden als kandidaat voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Kandidaten kunnen zich opgeven via dit formulier (word-bestand als je het opent). Lees het formulier goed, hierin staan ook verschillende voorwaarden en het ingevulde formulier wordt daadwerkelijk gelezen. Het volledig ingevulde formulier (graag in word- en PDF-bestanden) plus een foto van jezelf opsturen naar: verkiezingscommissieGR22@d66zwolle.nl.

De Lijstdviescommissie (LAC) geeft advies over de volgorde van de lijst. Wie staat er op welke plek. Om tot dit lijstadvies te komen, vraagt de LAC om aanvullende dingen bijvoorbeeld een VOG (verklaring omtrent gedrag).

De LAC geeft een advies hun advies in volgorde van de lijst. In een e-voting, die loopt van 13 november 2021 tot en met 28 november 2021, beslissen de Zwolse leden over de uiteindelijke volgorde van de lijst (behalve lijsttrekker, want die is in eerdere verkiezing vastgesteld).