Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 18 augustus 2021

Vacature beleids- en communicatiemedewerker D66 Zwolle (12-14 u per week)

Ben jij iemand die warm wordt van de politieke arena? Wil jij werken aan de zichtbaarheid van D66 in Zwolle.
Ben je resultaatgericht en zorg je dat alles feilloos verloopt?
Wil jij je inhoudelijk verdiepen in de stukken van de Gemeenteraad in Zwolle?

Lees dan vooral verder!

D66 Zwolle is namelijk op zoek naar een nieuwe beleids-en communicatiemedewerker.

Sinds de verkiezingen van 2018 bestaat de fractie van D66 uit vier bevlogen raadsleden en vier burgerleden. We zoeken iemand die enthousiast meewerkt aan de profilering van D66 als partij voor een groen, levendig en inclusief Zwolle en die actief bijdraagt aan de zichtbaarheid van D66 richting de komende gemeenteraadsverkiezingen. De ideale startdatum is 1 oktober 2021, je kunt dus al snel aan de slag. Samen met jou willen we een mooi verkiezingsresultaat behalen!

Als communicatie- en beleidsmedewerker ben jij de spin in het web, en heb je een zeer afwisselende baan. De ene dag verdiep jij je in een motie of amendement, de andere dag werk je aan de verkiezingscampagne of houd je de website bij en zet je berichten klaar voor social media. Het vereist een ‘hands on’ mentaliteit en een flexibele, proactieve instelling. Samen met de fractiemedewerker organiseer je werkbezoeken, houd je de planning bij en ben je aanspreekpunt van de fractie. Je komt terecht in een heel interessante werkomgeving waarin je alles meemaakt van de Zwolse politiek.

Wat vragen wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Kan goed zelfstandig werken
 • Regelt vlot uitvoerende taken zoals het beheren van de website, het schrijven van een persbericht of het proactief meenemen van de fractie in de politieke strategie.
 • Een proactieve houding. Kijkt en handelt vooruit en geeft advies aan de fractie omtrent inhoudelijke vraagstukken en planningen en profilering.
 • Strategisch denkvermogen. Invulling geven aan het strategisch profileren van D66 en haar (burger)raadsleden in Zwolle richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.
 • Politieke sensitief. Snapt politieke verhoudingen en denkt mee over strategie en communicatie van D66 Zwolle.
 • Een flexibele instelling en de bereidheid ook in de avonduren te werken.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met sociale media en websitebeheer.
 • Affiniteit met D66 en het sociaalliberale gedachtengoed.
 • Voorkeur voor iemand die woonachtig is in Zwolle.

Wat bieden wij?

 • Een interessante sociaal-maatschappelijke werkomgeving.
 • Een gezellig team.
 • Een politieke leerschool.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar van gemiddeld 12-14 uur per week (op jaarbasis, waarbij piekbelasting en minder uren tijdens het zomerreces zijn inbegrepen). De functie is ingeschaald in  salarisschaal 8 overeenkomstig de schalen van de Rijksoverheid (er is geen CAO van toepassing, er kan een aanloopschaal worden gehanteerd).

Stuur je sollicitatiebrief en C.V. uiterlijk 14 september naar fractievoorzitter Sonja Paauw: spaauw@d66zwolle.nl. Na een eerste briefselectie nodigt de fractie je mogelijk uit voor een selectiegesprek (wat we zo snel mogelijk inplannen na 15 september).