Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 november 2021

Een groene, gezonde stad: bescherm ook de bomen op bedrijventerreinen

De bomen op bedrijventerreinen zijn in de nieuwe bomenverordening onvoldoende opgenomen. D66 vraagt aandacht voor het behoud en de bescherming van deze bomen tijdens het debat over deze bomenverordeningĀ  op maandagavond 22 november.

D66 is tevreden over de verordening. Bomen die we willen behouden worden goed beschermd en zorgvuldigheid staat daarbij voorop. Een boom is waardevol in veel opzichten, zeker vanaf een zekere leeftijd. Echter zien we ook nog veel witte vlekken op de kaart bij de verordening. “Daar staan dus geen bomen die we willen beschermen. De bedrijventerreinen vallen daarin speciaal op” aldus Sonja Paauw. De gemeente werkt samen met ondernemers aan de vergroening van bedrijventerreinen. D66 vindt het belangrijk dat er ook op de bedrijventerreinen bomen komen en dat deze oud kunnen worden.

“Iedereen zou de voordelen van bomen moeten kunnen ervaren zoals de schonere lucht en de koelere omgeving in warme zomers. We zitten zo’n 8 uur per dag op onze werkplek. Daarom wil je het ook daar ervaren. Na een rondje wandelen tussen de bomen voelen werknemers zich beter dan als ze over een grijs bedrijventerrein lopen” zegt Sonja. D66 wil met het vergroenen van bedrijventerrein niet alleen bijdragen aan uitdagingen als de energietransitie en klimaatadaptatie, maar het gebied ook een kwaliteitsimpuls geven. Zo kan er wellicht ook nog een woonfunctie komen.