Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Amnesty’s Schrijfactie Write for Rights/Schrijfmarathon

Zaterdag 8 december in Zwolle

Amnesty Nederland en ook Amnesty Zwolle organiseren deze Schrijfactie Write for Rights (voorheen Schrijfmarathon genaamd) voor de zesde keer. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 180.000 brieven verstuurd. In Zwolle werden in de Stadkamer, op scholen, op mbo- en hbo-instellingen, in kerken, en in restaurants 2199 brieven geschreven. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht.

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Schrijfactie Write for Rights. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Amnesty Nederland en ook Amnesty Zwolle organiseren deze Schrijfactie Write for Rights (voorheen Schrijfmarathon genaamd) voor de zesde keer. De afgelopen vijf evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 180.000 brieven verstuurd. In Zwolle werden in de Stadkamer, op scholen, op mbo- en hbo-instellingen, in kerken, en in restaurants 2199 brieven geschreven. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Mahadine uit Tsjaad, die na de Write for Rights-actie in 2017 vrij kwam,liet ons weten: ‘Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen. Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie.’ Mahadine werd in 2016 opgepakt nadat hij de regering van Tsjaad had bekritiseerd. Hij had een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen, maar kwam uiteindelijk vrij.

Wij hopen dat u op zaterdag 8 december ook wilt komen schrijven voor mensen zoals Mahadine, voor mensen die onze steun verdienen. U bent van 10.00 tot 20.00 uur welkom in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes te Zwolle. Elk uur is er ook een kort cultureel intermezzo. Neem eventueel uw gezinsleden of vrienden mee. U kunt uw brieven (over)schrijven naar aanwezige voorbeeldteksten. Kinderen kunnen bij ons ook groetenkaarten aan slachtoffers van mensenrechten schrijven of tekenen.

Wij stellen het op prijs wanneer u via huub.wieringa@wxs.nl vooraf doorgeeft of u komt. =

8 december

10:00-22:00

Stadkamer aan de Zeven Alleetjes te Zwolle