Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Leergang: Spreken en schrijven in de politiek

Donderdagavond, 1 oktober te Zwolle

Spreken is misschien wel hét belangrijkste middel voor de politicus. Binnen en buiten de politieke arena wordt veel gesproken om zaken voor elkaar te krijgen. En tijdens het debat wil natuurlijk iedere politicus zoveel mogelijk opbrengst ...

Spreken is misschien wel hét belangrijkste middel voor de politicus. Binnen en buiten de politieke arena wordt veel gesproken om zaken voor elkaar te krijgen. En tijdens het debat wil natuurlijk iedere politicus zoveel mogelijk opbrengst van dat debat. Tijdens deze leerbijeenkomst gaan we hier op in. Wat bedoelde Aristoteles met ‘ethos, pathos, logos’ en hoe schrijf je een sluitend, meeslepend betoog zodat men jij je allerbelangrijkste punt goed onder de aandacht kan brengen?

Schrijven en er voor zorgen dat jouw standpunt helder en duidelijk overkomt. Dat je de ander meeneemt in je verhaal met als doel te overtuigen en verschil te maken. Als volksvertegenwoordiger is schrijven erg belangrijk. Het is een van de middelen waarmee het politieke handwerk vorm wordt gegeven en is meer dan het schrijven van het betoog of speech. Schrijven in de politiek gaat ook over opstellen van moties en amendementen. Of denk aan het verkiezingsprogramma dat op papier gezet moet worden.

Deze avond brengt bestuurs- en communicatieadviseur Derk Moor zijn kennis en kunde mee. Hij is bestuurs- en communicatieadviseur Derk Moor en hij gaat met ons aan het werk!

De bijeenkomst start om 19:30 uur bij de Twistvliettoren.

Eigen bijdrage €10,- Wil je deelnemen? Mail dan naar bestuurslid talentenontwikkeling Bas Evers (bmevers@d66zwolle.nl).

1 oktober

19:30-22:30

Twistvliettoren