Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Scholenreis

Vrijdagavond, 31 januari in Zwolle

D66 (landelijk) gaat op Scholenreis. D66 gaat in gesprek met leraren, scholieren, ouders en leden van D66 over de toekomst van het onderwijs. Op vrijdag 31 januari zijn we in Zwollel en gaan we met je in gesprek over een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Mis het niet!

Leraren, ouders en leerlingen willen eigenlijk maar één ding: de beste kansen via goed onderwijs. Voor de toekomst van jongeren is het belangrijk dat zij zich op school kunnen ontplooien en docenten de ruimte krijgen om die kansen te bieden. 

Te lang ging het in discussies over onderwijs over het maken van ‘rendement’. Over ‘gemiddelden’. Over ‘systemen’. De leerling moet zich aanpassen aan het onderwijs, in plaats van dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat bij ze past. In veel gevallen bepaalt de plek waar je wieg heeft gestaan nog steeds de opleiding die je later volgt. En het beroep leraar is steeds verder uitgehold, terwijl de werkdruk hoger is geworden. Met een groeiend lerarentekort als gevolg.

Daarom gaan we de komende periode in gesprek. Op scholen, met leraren, met scholieren en met ouders. We willen samen met hen en onze leden werken aan een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Want met alleen onderwijsinvesteringen komen we er niet. Daarom gaan D66-Tweede Kamerleden en onderwijswoordvoerder Paul van Meenen op scholenreis. Zij bezoeken scholen en in de avond gaan zij in gesprek met geïnteresseerden, betrokkenen en D66-leden over de toekomst van het onderwijs. 

Kom ook en meld je snel aan voor een van de bijeenkomst in Zwolle en denk mee over de toekomst. Binnenkort meer data en locaties.

Aanmelden kan je hier doen: https://d66.nl/agenda/scholenreis-zwolle/

Alles over de D66 Scholenreis en de aanstaande nieuwe onderwijsvisie vind je op D66.nl/scholenreis.

31 januari

19:00

Het vliegende paard
Voorstraat 17-19
8011 MK Zwolle