Steun ons en help Nederland vooruit

Alex van Dijk

Burgerraadslid

Mijn naam is Alex van Dijk en ik ben geboren (1980) en getogen in de gemeente Noordoostpolder (Emmeloord). Inmiddels woon ik alweer 13 jaar in Zwolle (eerst in Holtenbroek en vanaf 2016 in Stadshagen) en dat doe ik samen met mijn vrouw Marleen en onze 3 kinderen. Van huis uit waren wij ‘vroeger’ al veel op Zwolle gericht en de keuze voor Zwolle na onze studies was eigenlijk niet meer dan een logische en ééntje waar we niet lang over hebben hoeven nadenken.

Wat mij in Zwolle aantrekt is de mooie historische maar tegelijkertijd ook moderne stad, de omliggende regio en de vele voorzieningen die Zwolle biedt. Zwolle is altijd in beweging en de laatste jaren is de stad met veel energie gegroeid tot de mooie en vooruitstrevende stad die het nu is. Ondanks de grootte blijft Zwolle voor mij gemoedelijk en nuchter aanvoelen.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Project Manager DTA (Digital, Technology & Analytics) bij FrieslandCampina en hiervoor ben ik werkzaam geweest als Project Manager en Business Consultant in de mobiliteit / openbaar vervoer sector. Vanaf 2006 ben ik lid van D66 en wat mij een D66-er maakt is de liberale grondslag (geloof in de kracht en vrijheid van het individu), het sociale (zorgen voor hen die het lastig hebben) en het progressieve (moderne antwoorden vinden op vragen die passen bij onze samenleving en tijd).

Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heb ik voor D66 Zwolle op de lijst gestaan en in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en tijdens de campagne heb ik mij met veel plezier ingezet voor D66 Zwolle. Deze gemeenteraadsverkiezingen hebben voor D66 Zwolle niet geresulteerd in coalitiedeelname en wij gaan de komende 4 jaar constructief en vanuit de inhoud oppositie voeren en waar mogelijk zoveel mogelijk samenwerken voor Zwolle. Ik mag dat doen als Burgerraadslid voor D66 Zwolle en daar ben ik erg blij mee en trots op!

Zwolle krijgt de komende periode te maken met grote vraagstukken en ontwikkelingen die iedereen gaan raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het milieu, de energietransitie, op mobiliteitsvlak, de verdere digitalisering, de uitbreiding/ontwikkeling van de stad, etc. Dezer vraagstukken en ontwikkelingen interesseren mij erg en ik wil mij hier ook actief voor gaan inzetten en bijdragen voor Zwolle. Daarnaast wil ik de D66 waarden lokaal verder uitdragen en opkomen voor de kwetsbare groepen in onze samenleving en ze een stem geven, want iedereen heeft, ongeacht afkomst, religie, seksuele voorkeur of wat dan ook recht op een prettig en veilige leefomgeving.

Ik kijk er naar uit om samen met D66 Zwolle en andere partijen de komende jaren het beste uit Zwolle en de regio te halen en samen verder vooruit te gaan!

1e woordvoerder voor de portefeuilles/wijken: Sport, Stadshagen en Westenholte.

2e woordvoerder voor de portefeuilles/wijken: Energietransitie en Klimaatadaptie, Beheer Openbare Ruimte, Technologie en Smart City.