Steun ons en help Nederland vooruit

Claudia van Bruggen

Raadslid en vice fractievoorzitter

41 jaar

Mijn naam is Claudia van Bruggen. Sinds 2014 ben ik raadslid voor D66 in Zwolle. Daarvoor zat ik in het bestuur van de afdeling en leidde ik de campagne voor de verkiezingen van 2014. Mijn portefeuilles voorzie ik gevraagd en ongevraagd graag van een D66 sausje. Naast mijn werk als raadslid ben ik werkzaam als hoofd detentie- en re-integratie. Ik vind het belangrijk dat gedetineerden en patiënten tijdens hun verblijf in de inrichting hun kansen, een humaan verblijf hebben en passende stappen ondernemen om terug te keren in de samenleving.

Ik ben geboren en getogen in Wezep, tijdens mijn middelbare schooltijd zat ik op het CCC in Zwolle. Na omzwervingen in Utrecht, Amsterdam en Amersfoort ben ik samen met mijn gezin in 2011 in de Wipstrik in Zwolle gaan wonen. Wat een heerlijke stad is het toch. Een sterke ondernemersmentaliteit en vriendelijke, gastvrije mensen die wel houden van wat leven in de brouwerij. Maar niet te vergeten ook die prachtige groene parken en blauwe randen die het voor mens en dier zo fijn maken om in Zwolle te wonen.

Ik koester onze grondrechten zoals de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van vereniging en het recht op privacy. Daarin ben ik liberaal als het kan en sociaal als het moet.

De portefeuilles waar ik mij als eerste woordvoerder voor inzet zijn: (Circulaire) Economie, Ondernemers en Startupklimaat,  Vastgoed en Grond, en Studentenzaken Mijn wijken zijn Dieze, Wipstrik, Wijthem en Zwolle Zuid. Daarnaast ben ik tweede woordvoerder van Veiligheid en Privacy, Bereikbaarheid en Mobiliteit,  Ruimte en Omgevingswet, Sport, Financiën, Wonen, Gemeenteraad en Griffie.

Meer van Claudia van Bruggen