Steun ons en help Nederland vooruit

Sinds 2011 ben ik werkzaam als docent geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Daarvoor werkte ik onder andere bij het ministerie van Landbouw in Den Haag en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en Brussel. Van 2014 tot 2017 ben ik op mijn school, naast mijn onderwijswerkzaamheden, ook coördinator International School Zwolle geweest, belast met het opzetten van een internationale leerroute.

Door mijn achtergrond, onder andere als docent op een middelbare school in Zwolle, weet ik hoe belangrijk het is iedereen kansen voor individuele ontplooiing aan te bieden. Vanuit deze positie heb ik contact met veel verschillende lagen van de Zwolse samenleving en merk ik de, soms onuitgesproken, behoefte aan een sociaal-liberaal geluid waarbij vrijheid hand in hand gaat met de zorg voor de mens en zijn leefomgeving.

Door mijn lidmaatschap van Route66 en als regiosecretaris van D66 Overijssel heb ik ervaring opgedaan met de dagelijkse politieke praktijk van D66 en is ook mijn liefde voor lokale politiek ontstaan. Dit meest directe contact tussen politiek en bevolking is kostbaar en broodnodig bij de voortdurende inspanning om alle burgers te blijven betrekken bij het bestuur van hun land. Ik draag daar met liefde mijn steentje aan bij

Ik ben portefeuillehouder van Binnenstad, Jeugd, Armoede, Cultuurhistorie, Wonen, Energietransitie en Klimaatadaptie. De wijken waar ik mij voor inzet zijn Veerallee, Over de Vecht (Haerst-Tolhuislanden) en Berkum. Daarnaast ben ik tweede woordvoerder van  Bestuur en Nieuwe Democratie, Spoorzone en Hanzeland, Circulaire Economie,  Vastgoed en Grond.

 

Meer van David Hof