Steun ons en help Nederland vooruit

Mark Oldengarm

Raadslid

In 2008 ben ik vanuit Nijmegen (weer) in Zwolle komen wonen. Vanaf dat moment heb ik de stad zien groeien. Niet alleen in grootte, maar ook in voorzieningen. Met name de binnenstad is met sprongen vooruit gegaan, ze springt her en der zelfs de gracht over! Eigenlijk doet heel Zwolle dat momenteel: het maakt de sprong naar een stad van een nieuw kaliber. Dat maakt Zwolle op dit moment ook zo aantrekkelijk.

 

Om die aantrekkelijkheid in alle geledingen te behouden, is een sociaal liberale blik hard nodig. De overgang naar het Zwolle van straks vergt een open blik en durf om nieuwe – toekomstbestendige – keuzes te maken. Dus met aandacht voor hen die de verandering moeilijk vinden en een betere balans tussen economie en natuur in de samenleving. Zwolle heeft zowel de functie van centrumgemeente als die van doorgeefluik tussen omliggende gemeenten en (inter-)nationale activiteiten.

 

Wat mij in D66 altijd aantrekt is de constructieve, pragmatische en optimistische wijze waarop politiek wordt bedreven. Daarom ben ik lid geworden van deze partij. Ik vind het belangrijk dat we realistisch naar de toekomst kijken en daarbij inzetten op gelijkwaardigheid van mensen, met grote aandacht voor leefomgeving, cultuur en natuur. Nu Zwolle zich op veel terreinen snel ontwikkelt – groeit – is een integrale kijk op de toekomst van wezenlijk belang.

 

Ik wil mijn bijdrage leveren aan het Zwolle van de toekomst; een inclusieve samenleving met een breed cultureel aanbod en een gezonde leefomgeving.

 

Portefeuilles: Bereikbaarheid en Mobiliteit, Cultuur, Beheer Openbare Ruimte, Financiën, Zorg en Welzijn (WMO), Technologie en Smart City, Circulaire Economie, Spoorzone. Mijn wijken zijn Windesheim en Hanzeland. 

Meer van Mark Oldengarm