Steun ons en help Nederland vooruit

Olivier van Bekkum

Burgerraadslid

Sinds 2012 woon ik in Zwolle, daarvoor heb ik woonde ik in Amersfoort, Valkenswaard en Tilburg. Nu is de wijk Assendorp het vertrouwde thuis voor mij en mijn gezin.

Vanuit mijn journalistieke achtergrond heb ik aandacht voor de bebouwde omgeving, wonen en de openbare ruimte. Als lid van de redactie van De Woonbond volg ik de woningmarkt en de uitdagingen die deze op dit moment kent. Daarnaast maak ik podcasts ‘Sessie Sassenstraat’ voor D66 en ‘Durf te Spreken’ voor het Humanistisch Verbond.

Democratie is het fundament van onze samenleving en daarmee van onze welvaart. Dat besef heb ik lange tijd als medewerker van ProDemos studenten en scholieren bijgebracht. Vanuit mijn rol als burgerraadslid maak ik mij hard voor niet alleen het behouden, maar ook het versterken van de democratie in Zwolle. Denk daar niet alleen aan het bewaken van het democratische proces, maar ook aan nieuwe oplossingen die ‘de politiek’ en ‘de burger’ dichter bij elkaar brengen.

Binnen de fractie beheer ik als eerste woordvoerder de portefeuille ‘Beheer en nieuwe democratie’. Daarnaast ben ik eerste aanspreekpunt vanuit de fractie voor de wijken Dieze en Wipstrik. Als tweede woordvoerder hebben de onderwerpen wonen, openbare ruimte, omgevingswet en de energietransitie mijn aandacht.

Meer van Olivier van Bekkum