Steun ons en help Nederland vooruit

Sonja Paauw

Fractievoorzitter

46 jaar

Zwolle

Ik ben Sonja Paauw en woon sinds 2007 in Zwolle. Hiervoor woonde ik in Haarlem, Groningen (mijn studentenstad), Friesland (getogen) en Noordwijk aan Zee (geboren). In Zwolle voel ik me prima thuis!

Zwolle is mooi en tegelijk zie ik allerlei kansen om onze stad nog aantrekkelijker en creatiever te maken. Ideeën genoeg! Ik heb een duidelijke visie over de ontwikkeling van de stad en hoe je daar mensen bij betrekt. Een aantal onderwerpen hebben mijn hart. Zo is lokaal investeren in cultuur goed voor de stad en de mensen, wil ik de ruimtelijke kwaliteit van de stad versterken, gaat alles wat met kinderen te maken heeft me aan het hart (ik wil hen een goede start geven en hun kansen op een gelukkig leven vergroten), ook vind ik natuur belangrijk: de Zwolse stadsranden zijn echt prachtig, die moeten we beschermen en de natuur meer de stad inhalen. Daarnaast wil ik bijdragen aan een tolerante, democratische en vrije samenleving. Ik zet me graag breed in, waarbij de uitgangspunten van D66 een duidelijke basis zijn die ik graag combineer met een flinke dosis realiteitszin.

Zwolle staat voor grote uitdagingen: de overgang naar schone energie, de groeiende sociaal culturele kloof en de veranderingen door technologisering vragen om lef, ratio en gevoel voor de mensen om ons heen. Wij moeten ervoor zorgen dat er ook in de toekomst genoeg banen zijn en dat mensen fijn kunnen wonen in een mooie groene stad. Regeren vanuit angst hoort daar niet bij, vertrouwen wel, zonder naïef te zijn.

Voor een progressief, speels en duurzaam Zwolle!

 

Van de volgende portfeuilles ben ik eerste woordvoerder: Werk en Participatie, Groene leefomgeving en milieu, Bestuur en Nieuwe Democratie, Ruimte en Omgevingswet, Raad en Griffie. Mijn wijken zijn Aa-landen en Kamperpoort. Daarnaast ben ik tweede woordvoerder van de volgende portefeuilles: Binnenstad, (passend) onderwijs, Jeugd (beleid en zorg).

 

Meer van Sonja Paauw