Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Initiatiefvoorstel Bouwen aan een Zwolse Architectuurambitie

Na maandenlange voorbereiding presenteerden Gerdien Rots van de ChristenUnie en Sonja Paauw van D66 op 11 oktober 2012  hun initiatiefvoorstel “Bouwen aan een Zwolse architectuurnota” met als doel de kwaliteit van de stad verder te versterken door architectuur. Een architectuurnota, die samen met de stad tot stand moet komen is het begin. April 2013 stemde de gemeenteraad in met het voorstel.

Aanleiding voor het initiatief was het ontbreken van een visie op architectuur vanuit de gemeente, en dat terwijl veel andere gemeenten die visie wel hebben. En dat is een gebrek, vinden Sonja en Gerdien, want er is in Zwolle veel te vertellen over en te vinden van architectuur. “De gemeente vindt ruimtelijke kwaliteit net als wij erg belangrijk en architectuur is een wezenlijk en tastbaar onderdeel hierin.”

Een Zwolse Architectuurambitie kan de Zwolse identiteit versterken en zo bijdragen aan de herkenbaarheid, leefbaarheid en uitstraling van de stad. De doelen die ChristenUnie en D66 willen bereiken met een architectuurnota zijn: het stimuleren van het openbare debat, het kennisniveau en de betrokkenheid van bewoners, het vergroten van de ruimtelijke kwaliteit, het versterken van de Zwolse identiteit, gewenste uitstraling en leefbaarheid, het creëren van een levendig architectuurklimaat en het vergroten van de aantrekkelijkheid van de stad voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Gepubliceerd op 17-10-2013 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018